Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt.

Verschillen Nikon D4 en D4s

Gebouwd op het succes van de D4, heeft de D4S na twee jaar ontwikkeling zijn entree gemaakt in de professionele lijn van de Nikon reflexcamera's. Door goed te luisteren naar feedback van de NPS leden heeft Nikon een aantal zeer nuttige verbeteringen doorgevoerd waardoor fotograferen én filmen op topniveau onder de meest extreme omstandigheden mogelijk is.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Sensor en processor

De succesvolle 16 megapixel sensor van de D4 zien we terug, echter met een gloednieuwe EXPEED4 beeldprocessor. De nieuwe beeldprocessor tilt de D4s naar een nieuw niveau wat ISO-prestaties betreft: standaard van ISO 100 t/m 25.600 waarbij de hoogste stand nog goed bruikbaar is en in de HI standen van ISO 50 t/m 409.600.

Ook biedt de nieuwe processor de mogelijkheid RAW bestanden op te slaan in een lagere resolutie wat een kleiner bestand oplevert. Het RAW-S formaat is een kleine maar zeer handige oplossing voor de fotograaf die zijn of haar foto's snel online publiceert.

Bij timelapse-sequenties is de overgang tussen de beelden vloeiender geworden. Door de grotere rekenkracht kan de processor de beelden die consequent 1 stop overbelicht zijn filteren.

Extra opties

Voor gebruikers van lange lenzen zijn er meer mogelijkheden toe te wijzen aan de knoppen die op deze objectieven zitten, denk aan de spot witbalans meting uit de D7100. De gebruiker kan nu in Live view het licht op een punt meten en daar de witbalans op afstellen.

In het menu van de camera is de mogelijkheid ingebouwd om 6 voorinstellingen voor de witbalans op te slaan. Dit is handig voor fotografen die bijvoorbeeld in de Tweede Kamer fotografen of een situatie waarbij snel een rapportage gemaakt moet worden met zeer wisselende lichtomstandigheden.

De Gigabit Ethernet poort is sneller geworden voor razendsnelle bestandsoverdracht via een netwerkkabel.

Behuizing

De behuizing lijkt op het eerste oog hetzelfde, maar schijn bedriegt. Er zijn een aantal ergonomische aanpassingen gedaan aan de handligging van de camera, vooral in de verticale houding. Vooral bij langdurig fotograferen, of bij gebruik van lange lenzen komt dit goed tot zijn recht.

De spiegelconstructie is aangepast waardoor een veel betere spiegeldemping mogelijk is. Tijdens het fotograferen in de continue stand gaat deze razendsnel heen en weer, zo snel dat hij wat terugslag krijgt bij het neerkomen. Nu deze klap beter opgevangen wordt haalt de camera, net als zijn voorganger, 11 FPS alleen nu mét autofocus en lichtmeting tussen elke individuele foto! Continu fotograferen in de stille stand is ook door de verbeterde spiegelconstructie mogelijk.

Autofocus

De autofocus presteert aanzienlijk beter dan bij de D4, met name voor bewegende onderwerpen waar de nieuwe Group-AF stand in staat is deze beter te volgen.

De gezichtsherkenning kan nu uitgezet worden wat in sommige situaties de scherpstelling en belichting verbetert.

Video

Wat video betreft is de limiet opgeschroefd naar 60P in Full HD. Ook kan men tijdens Live-view het diafragma regelen.

LCD

Het beeldscherm is wat hardware betreft hetzelfde als bij de D4. Verschil is dat de kleuren nu wel aangepast kunnen worden wat handig kan zijn om meerder camera's op elkaar af te stemmen. Dit heeft geen invloed op de beelden die de camera maakt. Het is puur de weergave op het LCD-scherm.

Voor de afleesbaarheid is het lettertype in de menu's aangepast voor een betere afleesbaarheid.

Voeding

Het nieuwe werkpaard van Nikon heeft ook een accu-upgrade gekregen, de EN-EL18a die goed is voor ruim 3200 opnames t.o.v. 2600 wat de EL-18 presteerde.

Goed nieuws voor gebruikers van D3(s/x) toestellen: Er is een nieuwe accessoire waarmee de EN-EL4a accu op te laden is op de nieuwe laders.

Alles bij elkaar absoluut een verbetering. Nikon heeft opnieuw een camera op de markt gezet die de grenzen in de digitale fotografie opnieuw verlegt. Nóg sneller, nóg accurater en nóg betrouwbaarder in alle omstandigheden. Een werkpaard voor de professional of gevorderde fotograaf.

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.