Videocamera

Sorteer

1 - 18 van 57 producten

57 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Videocamera

VIDEOCAMERA

Op zoek naar een nieuwe of tweedehands videocamera? Dan ben je bij Cameraland aan het juiste adres. Het uitgebreide videocamera-assortiment bestaat uit (semi)professionele videocamera’s, camcorders, schoudercamera’s, dashcams, action camera’s en beveiligingscamera's. Welke video camera geschikt voor jou is, hangt af van het doel waar je de camera voor wil gaan gebruiken, specifieke wensen en je budget.

Soorten videocamera’s

Cameraland beschikt over een zeer ruim assortiment videocamera’s. Professionele videocamera’s zijn de meest uitgebreide videocamera’s. Dit soort camera’s wordt vooral gebruikt voor professionele doeleinden vanwege de professionele beeldkwaliteit. Maar heb je nu een camera nodig die niet zozeer hoofdzakelijk voor professionele doeleinden wordt gebruikt, voor bijvoorbeeld thuis met familie en vrienden, dan biedt een camcorder waarschijnlijk de oplossing. Wil je juist veel actie zoals sportieve activiteiten vastleggen, dan is een action cam zeer geschikt. Deze zijn klein, licht en makkelijk in gebruik. Een dashcam, ook wel dashboardcam genoemd, is ook klein en licht maar monteer je op de voorruit van je auto of vrachtwagen. Hiermee kan je je rit vastleggen, waaronder verkeersongevallen en mooie routes. Tot slot vallen beveiligingscamera’s ook binnen het videocamera-assortiment van Cameraland. Steeds vaker worden er inbraken gepleegd in woningen en bedrijven. Met een bewakingscamera kun je je huis of pand in de gaten houden en bij inbraak bewijs vergaren om aan te tonen bij de politie.

Maximale filmresolutie

De resolutie van een videocamera wordt uitgedrukt in het aantal horizontale en verticale pixels. Hoe meer pixels, hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld van de video. De resolutie van een videocamera kunnen grofweg in drie categorieën worden ingedeeld, namelijk HD-Ready, Full HD en 4K. HD-Ready bestaat uit 1280 bij 720 pixels en voldoet daarmee aan de minimale eisen van HD-kwaliteit. Vooral oudere videocameramodellen kunnen filmen in maximaal HD-Ready-kwaliteit. Deze video’s kunnen op een HD-beeldscherm worden afgespeeld, maar zijn wel van zichtbaar mindere kwaliteit dan Full-HD-video’s. Full-HD is namelijk opgebouwd uit 1920 bij 1080 pixels en is de meest gangbare resolutie. Zowel de meeste beeldschermen beschikken over deze beeldkwaliteit als de meeste videocamera's. Als we nog een stapje hoger gaan, komen we uit bij Ultra HD. Deze resolutie wordt ook wel 4K genoemd, omdat deze resolutie vier keer zoveel pixels heeft als Full-HD-beeldkwaliteit. Dat komt dus neer op 8840 bij 2160 pixels. Omdat dit de standaard kwaliteit is in bioscopen, wordt het ook wel 4K Cinema genoemd. Er komen steeds meer videocamera’s op de markt die in 4K kwaliteit kunnen filmen.

Frame Rate

Een video bestaat uit vele losse beelden die razendsnel achter elkaar worden afgespeeld. Die losse beelden worden ook wel frames genoemd. De frame rate is het aantal frames dat een videocamera per seconde opneemt. Hoe hoger de frame rate, hoe vloeiender de beelden worden getoond. De standaard is 24 fps. Wil je bijvoorbeeld een mooie slow motion schieten, dan zou je in een hogere frame rate moeten filmen zoals 60, 120 of 240 fps. Je moet namelijk genoeg frames hebben om een vloeiend vertraagd beeld te krijgen. Doe je dit niet, dan krijg je een hakkelig beeld in de nabewerking.
Niet iedere videocamera kan video’s schieten met de hoogst mogelijke frame rate in de hoogst mogelijke resolutie. Een middenklasse camcorder filmt 50 fps in Full-HD-resolutie. De meeste action cams filmen daarentegen 30 fps in 4K-kwaliteit. Een GoPro HERO 6 neemt zelfs 60 fps op in 4K-resolutie en 240 fps in HD ready kwaliteit.

Goed geluid

De ingebouwde microfoon van je videocamera is geschikt voor snelle shots of voor opnames waar je in de nabewerking het geluid eruit haalt. Wanneer je echter video’s gaat produceren waar geluid een rol in speelt, dan is goed geluid noodzakelijk. Om de geluidsopname kwaliteit te verbeteren, is het verstandig om gebruik te maken van een externe microfoon. Ze bestaan er in allerlei soorten en maten en ook hier geldt weer dat ieder zijn eigen doel heeft. Wanneer je een interview filmt, is het aan te raden om een shotgun te gebruiken. Shotgunmicrofoons nemen geïsoleerde geluiden op van korte afstand en blokkeren geluid vanaf de zijkanten en de achterkant. Wil je juist wel alle geluiden in de omgeving opnemen, zoals voor bijvoorbeeld een documentaire, dan is een stereo handig. Een stereomicrofoon neemt het geluid net zo op als dat wij met onze oren ook horen. Film je echter een lezing of een toespraak en sta je van een afstandje te filmen, dan is een dasspeldmicrofoon de oplossing. Een dasspeld neemt namelijk alleen op wat de drager zegt.

Beeldstabilisatie

Als je vanuit de hand filmt, kan het nog wel eens lastig zijn om de videocamera goed stil te houden. Er zijn meerdere manieren om stabiel beeld te creëren. Een daarvan is de optische beeldstabilisatie. De lens beweegt dan zelf mee in de camera om je handbewegingen te corrigeren. Een andere optie is door bijvoorbeeld op een video rig of een gimbal te filmen. Die zorgen namelijk voor een trillingsvrij, stabiel beeld.Tot slot is er ook digitale beeldstabilisatie waarbij de schokjes in het beeld in de nabewerking wordt gecorrigeerd. Dat kan wel iets te koste gaan van de beeldkwaliteit.