Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt.

Panasonic Lumix DC-S1H Body
Panasonic Lumix DC-S1H Body
3.499,00

Panasonic Lumix DC-S1H Body

3.499,00

Binnenkort beschikbaar.

Of 1.166,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 116,06 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

leeg label test
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Panasonic Lumix DC-S1H Body

Panasonic DC-S1H - Full-frame met 6K-resolutie

De Panasonic S1H is de derde full-frame systeemcamera met L-vatting van Panasonic. Het verschil met de beide andere camera's (de S1 en de S1R) is dat de S1H een hybride camera is met (veel) meer aandacht voor de filmfunctie dan de beide andere camera's. Een mooi voorbeeld is de mogelijkheid om in een ongelooflijk hoge 6K-kwaliteit te filmen.

Professioneel

De Panasonic S1H is allereerst een professionele systeemcamera met een full-frame sensor met 24 miljoen pixels. Deze sensor levert samen met de krachtige processor een perfecte fotokwaliteit met een grote detailscherpte, een fantastische verhouding tussen signaal en ruis, en natuurlijke kleuren. Maar zoals gezegd is deze camera vooral bedoeld voor het maken van hoogwaardige filmbeelden hoewel het natuurlijk heel fijn is dat je er ook fantastische foto's mee kunt maken.

14 stops dynamisch bereik

De S1H is de full-frame versie van de succesvolle GH-camera's met (Micro) Four Thirds-sensor waarvan de eerste (de GH1) precies tien jaar geleden verscheen. Panasonic heeft de S1H ontworpen om een even hoge filmkwaliteit te bieden als de professionele Panasonic Cinema Varicam cinecamera's en dat wordt onder meer bereikt door het gebruik van V-Log en V-Gamut. Hierdoor biedt de S1H net zoals de Varicam camera's een perfecte kleurreproductie en een enorm dynamisch bereik van meer dan 14 stops waardoor zowel schaduwen en hoge lichten perfect doortekend zijn.

6K filmmodus

De camera heeft een maximale filmresolutie van 6K/24p met 3:2 verhouding of 5.9K/30p in de bij film gebruikelijke 16:9 ratio. Dit is de hoogste resolutie voor een filmende full-frame camera. In de 4K-modus wordt een framesnelheid van 60 fps en een kleurdiepte van 10 bits bereikt. De S1H is ook de eerste full-frame camera met verwisselbare lenzen die in 10-bit 60p 4K/C4K op kan nemen. Er zijn meerdere opnameformaten in diverse opnameverhoudingen zoals de 4:3 Anamorphic modus. De S1H kan in elke opnamemodus filmen zonder enige tijdsbeperking, ideaal voor langere evenementen. Het ontwerp heeft voldoende koelende functies om oververhitting van de beeldsensor tegen te gaan.

Oerdegelijk

De Panasonic S1H is net als de S1 en de S1R een full-frame systeemcamera met professionele eigenschappen. Denk aan een superdegelijke en weerbestendige body van magnesiumlegering, een uitklap- en draaibaar lcd-scherm, een ultrascherpe elektronische zoeker met maar liefst 5,7 miljoen beeldpunten en een groot zoekerbeeld, een dubbel kaartslot voor SD- en XQD-geheugenkaarten en een statusscherm op de bovenkant. De camera stelt dankzij de toepassing van Panasonic's Depth from Defocus-techniek ultrasnel scherp.

L-mount

Panasonic werkt hard aan de uitbreiding van het systeem, onder meer door het in relatief snel tempo uitbrengen van lenzen. De camera's beschikken over de L-vatting, die in samenwerking met Leica en Sigma is ontwikkeld. De L-lenzen van deze drie (in de L-Mount Alliance verenigde) merken zijn geheel uitwisselbaar, zodat je een grote keuze hebt.

Specificaties
Merk Panasonic
Type camera Systeemcamera
Maximale videoresolutie 5952 x 3968 pixels
Maximale framerate UHD/4K 59.94
Maximale framerate 1920x1080 120
Model Accu DMW-BLJ31
Productbeoordelingen
1 reviews
“De eerste Hybride camera is een feit!”
Beoordeling door christoph van der bij (geplaatst op 22-11-2019)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Gekocht in de winkel na een zeer prettige aankoop ervaring. Waarvoor dank. De camera doet exact wat ze moet doen. Geweldige foto's en videos maken. Na een test op een event waarbij ik de camera 4 uur mocht testen in de 'echte' wereld was ik al verkocht. Toen ik las dat de camera ook nog eens een kleuren opname maakt (V-LOG en 10 bit 422 Codec) die goedgekeurd is door Netflix (ACES color certification) wist ik het zeker. Ik moest er een hebben. Direct mee aan de slag gegaan en naast de video die iedereen natuurlijk geweldig vindt, is het ook een perfecte Full Frame Foto camera. Wij schieten 90% mensen en modellen en dat komt er schitterend uit. Zonder scherpte verlies, kleur verlies of iets anders afwijkends. In tegendeel, de huidtonen zijn schitterend, het beeld is mooi zacht en is super eenvoudig te bewerken in zowel Lightroom en Photoshop. Ik had hiervoor een andere kamer met 45mb raws. Dat duurde langer om in te laden, te bewerken en was minder flexibel in post. De video is uiteraard van Netflix kwaliteit. Er zijn legio instellingen in HD, 4K en 6K. in de basis zul je de 4K opname mogelijkheden het meest gebruiken. Die schrijft makkelijk weg op de SD card. Het verschil in kwaliteit tussen GOP en ALLi is niet echt zichtbaar. Tenzij je voor Netflix schiet. Dan verwachten ze de volle 422 10 bit basis. Maar ja, dat is voor een paar gebruikers. Voor content makers zoals er zoveel zijn als wij, is het een productie beest dat beide onderdelen Foto en Video zin 1 behuizing perfect voor je vastlegt. En dat is uniek omdat een camera vaak in 1 ding echt heel goed is. In dit geval is het voor mij de eerste echte Hybride camera. En dat scheelt heel veel gezeul met camera's, lenzen en allerlei extra onderdelen. De sensor is ook nog eens gestabiliseerd wat opnames uit de hand echt goed te doen maakt. de batterij is sterk en de camera zuinig. Je hoeft dus niet 8 batterijen op een shoot mee te nemen. Nog minder apparatuur mee op locatie. De Snelste SD kaarten zijn betaalbaar (best pittig prijs) maar een stuk betaalbaarder dan andere vormen van geheugen kaarten voor prooi filmcamera's. Ik heb er nog geen studio shoot mee gedaan maar dat zal vast ook geweldig zijn. 4 weken in bezit en 10.000 opnames mee gemaakt en een paar uur video. Wat een genot!
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Panasonic Lumix DC-S1H Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice