Natuurfotografie

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Natuurfotografie

Natuurfotografie

Wanneer je aan natuurfotografie doet en flora, fauna, landschappen, en close-ups van natuurlijke scènes en texturen vastlegt, heb je hele andere camera accessoires nodig dan voor bijvoorbeeld portretfotografie. De meest beoefende disciplines binnen natuurfotografie zijn landschapsfotografie, macrofotografie, onderwaterfotografie, wildlife- en vogelfotografie.

Als ik me camoufleer

…dan zie je mij niet meer. En dat is precies wat je wil tijdens je jacht naar het perfecte plaatje van wildlife. Felle kleuren zijn not done in de natuur, ze schrikken de dieren namelijk af. De kunst is om je zo onzichtbaar mogelijk op te stellen, zodat ze zo dicht mogelijk voor de lens verschijnen. Cameraland biedt diverse camouflage artikelen aan, zoals lens covers in groene en bruine tinten en zandkleurige tenten.

Comfortabel wachten

In de natuur moet je veel geduld hebben, omdat je moet wachten op het geschikte moment. Tijdens het wachten op het perfecte wolkenspel of de eerste vlucht van een pasgeboren vogeltje is zitten wel wenselijk. Cameraland heeft diverse krukjes die zowel lichtgewicht zijn als comfortabel. Ze zijn makkelijk mee te nemen en maakt het wachten iets aangenamer.

Ondersteuning

Wanneer je gebruik maakt van een telelens in de natuur kom je er al gauw achter dat zo’n lens erg zwaar is. Het is dus lastig om een haarscherpe foto uit de hand te maken, omdat je door het zware gewicht moeilijk je handen kan stilhouden of je bevindt je in een winderige omgeving. Dan kan je ervoor kiezen om de sluitertijd omhoog te gooien óf te investeren in een goede ondersteuning. Om trillingen te voorkomen is lenssupport een handig hulpmiddel. Het objectief wordt op meerdere punten ondersteund, waardoor je stabieler foto’s kan schieten.

Kleinste details

De natuur kent zoveel prachtige pareltjes. Met het gebruik van een tussenring (extension tube) kan je dichter bij een onderwerp komen en deze groter in beeld krijgen.Ideaal dus voor het fotograferen van insecten en bloemen. Tussenringen zijn voornamelijk in sets van drie stuks te verkrijgen en zijn op vrijwel iedere lens te gebruiken.